user_mobilelogo
Gevel hoofdfoto.png

Onze diensten

Gevelsystemen

Gevelisolatie systemen

Wat is thermische gevelisolatie?

Wat is thermische gevelisolatie?

Thermische gevelisolatie is een systeem waarbij isolatieplaten worden aangebracht op de buitenzijde van de gevel om zo de isolatiewaarde van de woning te optimaliseren. Dit systeem bestaat al meer dan 50 jaar en is in gans Europa reeds op miljoenen gebouwen toegepast.  De hoeveelheid energie die een gezin nodig heeft om de woning te verwarmen wordt zo tot een minimum herleid, zowel bij nieuwbouw als renovatie

Gevelisolatiesysteem (EPS)

Gevelisolatiesysteem (EPS)

Gevelisolatiesysteem met polystyreen (EPS) heeft het voordeel dat er een luchtspouw is tussen het isolatiemateriaal en de uiteindelijke gevelbekleding. Het nadeel is wellicht dat het een vrij bewerkelijk systeem is. Bij dit gevelisolatiesysteem is EPS de isolator, EPS heeft een warmtegeleidingscoefficient van 0,035, dus vrij gunstig, er zijn echter nogal wat lijnen in het systeem die een dunnere laag EPS hebben, dus waarschijnlijk lijnen met een iets geringere isolatiewaarde.

Houtwolplaten

Houtwolplaten

Isoleren met houtwolplaten is een ecologische manier van isoleren. Het materiaal is afkomstig van duurzaam beheerde bossen en het het is later ook weer volledig te recycleren volgens het 'cradle to cradle' principe. Houtwol heeft een hoge warmte-opslag capaciteit, is damp-open en heeft ook goede geluidsisolerende eigenschappen.

Traditionele gevelbekleding

Traditionele gevelbekleding

Steeds vaker kiezen mensen er voor om gevelbepleistering aan te brengen en ze weten waarom. Door gebruik te maken van dit type afwerking voor uw gevel kunt u namelijk rekenen op verschillende zeer interessante voordelen:

  • Gevelbepleistering is zeer betaalbaar
  • Uw gevel geniet een optimale bescherming
  • Het ziet er strak uit
  • Gevelbepleistering is bijzonder duurzaam en gaat bijgevolg jaren mee

Steenstrips

Steenstrips

Steenstrips worden toegepast als onderdeel van een buitengevelisolatie systeem, of als gevelbekledingssysteem voor prefab en industrie. Bovendien zijn er honderden variaties en sorteringen mogelijk. Zo werken we samen aan een echt duurzame en mooie woningvoorraad.

Binnen bepleistering

Binnenbepleistering

Binnenbepleistering

Wie bouwt aan een nieuwe woonst of in zijn huidige woonst renovatiewerken wil uitvoeren, stoot vroeg of laat op de noodzaak van pleisterwerken. Binnenbezetting is een van de leukste stappen in het bouwproces omdat je woonst er plots groter, lichter en mooier uitziet. "eindelijk, een echt huis".